martes, 28 de febrero de 2017

Dia Mundial de les Malalties Rares

L’any 2008 va nàixer la iniciativa de celebrar el 29 de febrer el Dia Mundial de les Malalties Rares, ja que també és un dia singular. Com sabem no tots els anys tenim 29 de febrer, per tant, la resta d'anys es celebra el dia 28.


Resultado de imagen de dia mundial de les enfermetats rares

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) descriu com a ‘malaltia rara’ la patologia que és patida per menys de 50 persones de cada 100.000. Actualment, hi ha més de 7.000 malalties en aquesta classificació (al voltant de 4 000 d'aquestes malalties no tenen tractaments curatius).
Les campanyes de conscienciació d'aquestes malalties volen aconseguir visibilitzar i demostrar la necessitat de què la societat s’interesse per aquests malalts. Les xarxes socials són un mig on moltes vegades arribes a un nombre de persones inesperat i vídeos que es fan virals en qüestió d’hores, i moltes companyies anònimes aprofiten aquestes per a donar visibilitat.


Us deixe el cas de Josele, el pare de María, que pateix Síndrome de Rett, una afecció genètica altament incapacitant que en l'actualitat no té cura. Josele és aficionat a l'esport i des de fa anys porta a la seua filla María a córrer amb ell: va captar totes aquestes jornades i el dia a dia de la seua filla en el documental ‘Línia de Meta’.
No hay comentarios:

Publicar un comentario