sábado, 4 de marzo de 2017

Sessió 02-03-2017

Avui hem iniciat la classe amb aquest video:


El mestre presenta als alumnes un pot buit on fica pilotes, sorra, pedres i cervesa; i comença a ficar els diferents materials dins del pot, primer fica les pilotes, després les pedres, la sorra i finalment la cervesa. Al principi quan sols estaven les pilotes pareixia que el pot estiguera ple, però quan ha ficat les pedres, s'ha omplit el buit que quedava entre les pilotes, després quan ha ficat la sorra, s'han omplit els buits que quedaven entre les pedres i les pilotes i finalment quan a ficat la cervesa s'ha quedat el pot ple. Els alumnes s'han quedat un poc desconcertats, perquè no entenien el que volia dir el mestre. Finalment, la conclusió que he extret del vídeo ha sigut que s'han de fixar amb les coses importants de la vida, que les coses petites omplin els buits i moltes vegades ens donen "mal de cap", per això hem de deixar-les de costat i centrar-nos en les coses importants i que en fan feliç.

A continuació, hem començat repassant la teoria sobre la matèria, i per a dur a terme el que estàvem veient hem fet una pràctica molt divertida (mesclar vinagre amb bicarbonat, en una botella petita i posar un globus dalt), l'objectiu era veure que passava amb la massa, abans i després de l’experiment. Us deixe algunes fotos:

- Primera prova: - Segona prova: 


 Finalment, ací teniu les tres botelles que vam fer i el resultat és extraordinari. 


El globus lila pesava en un primer moment 80,6 g sense ajuntar els dos ingredients i després 80,8 g, aquest tenia molt poc bicarbonat.
El globus verd pesava en un primer moment 117,2 g sense ajuntar els dos ingredients i després 117 g, aquest tenia un poc més de bicarbonat i un poc més de vinagre,
El globus taronja pesava en un primer moment 126,4 g sense ajuntar els dos ingredients i després 124,4 g, aquest tenia un poc més de bicarbonat i mateix de vinagre.

Com a reflexió al veure els resultats podem dir que quan més bicarmonat té, menys kg té.

No hay comentarios:

Publicar un comentario