martes, 7 de marzo de 2017

Sessió 07-03-2017


En la sessió d'avui hem començat veient el curtmetratge "Cuerdas" de Pedro Solís García, va obtenir el Premi Goya 2014 al Millor Curtmetratge d'Animació.Aquest curtmetratge tracta la inclusió de l'alumnat amb alguna discapacitat a les escoles ordinàries, des del meu punt de vista és una crítica a l'educació espanyola actual, teòricament ens ensenyen que un alumne amb alguna discapacitat ha d'estar en les escoles ordinàries i que si el seu nivell és més alt, assistirà a un centre d'educació especial. Però això en la pràctica no és així, i no és perquè els mestres no vulguem, si no peque no hi ha recursos per a poder atendre a tots els alumnes per igual si no tenim una mestra de suport amb nosaltres.
També tracta el tema de la mort, que moltes vegades no es tracta a l'aula (per no dir mai) i al igual que és un dur moment per als adults, per als xiquets i xiquetes també és un moment molt dur i molt traumàtic. Us deixe l'enllaç d'un blog on tracta més en profunditat aquest tema. http://ferdemestres.blogspot.com.es/2012/11/educar-per-la-mort.html


Per altra banda, també hem parlat de la repercussió que durant la història han tingut els homes científics i en canvi la poca visibilitat que han tingut les dones. Antigament i actualment, les dones sempre s’han trobat darrere de les càmeres en la història de la ciència, i podem recordar-ne a poques que hagen eixit a la llum. Això és degut, a què el seu paper es reduïa a estar en casa cuidant de la família. Però va haver dones que malgrat les seues obligacions d’esposa, mare, filla, i de vegades de diplomàtica, van voler participar en el món que les rodejava, i encara que els seus noms es van perdre, la seua petjada en la ciència es va quedar, en "l'obscuritat" però va quedar.
Aixì que, com a mestres hem de donar visibilitat a les dones científiques que han hagut durant la història.


Després, hem començat a donar la teoria la matèria 5, i per a sorpresa nostra hem vist experiments que ens permeteixen descobrir la densitat dels líquids.
Tracta en mesclar en aquest orde els diferents components i molt a poc a poc intentant que no es mesclen uns amb altres.No hay comentarios:

Publicar un comentario